Att bli storasyster

Får en del frågor kring hur Ella har reagerat när lillebror plötsligt dök upp i hennes vardag. Jag visste nog inte riktigt vad jag väntade mig och trodde hur hon skulle reagera. Hon har haft en stort behov av närhet de senaste och det var något som oroade mig lite. Än så länge är vi båda hemma och kan hjälpas åt, vilket såklart bidrar till att lättare kunna tillfredsställa båda barnen.

Ella besökte oss på bb dagen efter. Hon har aldrig varit ifrån mig mer än någon timme tidigare. Jag kommer aldrig glömma hennes uttryck när hon såg mig och skulle upp till mig. Hon tog ett krampande tag om mig och släppte inte. Efter en stund fick hon se lillebror bakom henne. Hon vände sig om, satte sig i mitt knä och bara kollade.

Efter att hon undersökt en stund, inte rört utan bara kollat, släppte hon helt fokus och uppmärksamheten från lillebror. Hon var sedan inte speciellt uppmärksam över huvud taget på honom utan vardagen flöt på som vanligt när vi kom hem. Efter någon dag åkte Magnus och Ella för att småhandla, första gånger de åkte iväg sedan vi kom hem. Efter att de kom hem förändrades allt ganska markant. Så fort hon kom innanför dörren så hon lillebror och sprang sedan till babynestet för att kolla till honom. Nu kollar hon till honom ofta och klappar på honom väldigt försiktigt. Tidigare var det lätt hänt att det var lite hårdare tag, nu skulle de aldrig hända. Tänk hur fort något kan hända. Det fanns ett intresse där bakom som inte visades förrän hon togs iväg från honom ♡

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s