Vattenberoende

Jag måste efter gårkvällens händelse ventilera, men också dela med mig och förhoppningsvis påverka. Just nu är det mycket förberedelser inför att lillebror kommer om 2 veckor, förberedelser som fått vänta och skjutits på. Jag vill ogärna komma hem till ett berg med tvätt och disk, även om han skulle vilja dyka upp tidigare. Så efter att ha satt på diskmaskin och tvättmaskin igår sjönk trycket i duschmunstycket när mannen duschade. Yes, där var brunnen torr. Självklart hade detta inte hänt om vi hade fått ta del av lite regn men känslan är obeskrivlig att vakna upp och starta dagar utan vatten, det kom inte en droppe. Jag hade inget vatten att blöta tvättlapparna för att byta bajsblöja på Ella, det var nog den värsta känslan. Jag fick gå ner till källaren och fick några droppar som redan fanns i slangen.

Jag åkte och köpte vatten när jag ändå var hos barnmorskan. En flaska på 1.5 liter vatten kostade 15 kr. Den kostade MER än vad mjölken kostade! Jag blir så arg i hela kroppen, hur kan det ens hända att vatten har ett högre pris än mjölk?

Men hur länge räcker en flaska vatten. Tvätta händerna tar flera deciliter. Att diska i dagsläget är inte ens att tänka på då mannen jobbat hela dagen och vi har inte fyllt på någon dunk någonstans. Torka av diskbänken. De dagliga som alltid  gör var som bortblåst och jag har såå mycket jag måste hinna med. Men framför allt, den lilla slatten mjölk som stod i kylen imorse försvann fort i en 17 månaders mage efter en varm natt. Denna värmen och inget vatten att dricka. Jag är överlag dålig på att dricka med Ella dricker väldigt mycket. Detta kom tämligen olämpligt men jag är samtidigt otroligt glad över att det kom nu och inte när man sitter med en nyfödd!

Gick upp i sovrumsrenoveringen nu i eftermiddag för att fortsätta med elementet. Slipade klart och sedan målartvätta… juste, tvätta. Vi har målartvätt som inte ska späs med vatten så körde på men den där trasan var allt annat än ren. Hade jag spolat ur den i en kran som man vanligtvis gör hade det gått flera liter vatten. Tänk hur många liter vatten som går åt när man sätter på varm eller kallvatten och väntar. Allt blir så mycket tydligare när möjligheten försvinner. El hade jag klarat mig utan på ett helt annat sätt än en torr och tom brunn. Ikväll blir det tankeverkstad för oss och i helgen genomföra en lösning. Som om vi inte hade tillräckligt att tänka på…

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s