Skitiga fötter och smuts under naglarna

Det går inte en dag utan att jag tänker på vad som finns runt om och vad vi utsätter oss för, det är helt enkelt något som intresserar mig otroligt mycket. Jag är inte rädd för lite skit under naglarna men skräms däremot av vilka tillsatser som finns i mat vi äter. Det kan till och med vara svårt att undvika dom, även om dom egentligen inte behövs.

Jag tror absolut att vi lever i en för ren vardag. Det ska tvättas och duschas varje dag. Man köper vatten på flaska och så vidare.. däremot är vi bra på att äta god mat och unna oss och oftast är det inga direkta bra val. Innehåller de inte konserveringsmedel så innehåller de färgämnen… Jag är faktiskt inget vidare bra på vad produkter innehåller. När jag handlar kollar jag på innehållet och ser till att det bara är rena ingredienser och inte massa annat och om jag inte hittar en produkt som lever upp till detta köper jag den inte.

Flera gånger har jag fått till mig att vi inte kan överleva på bara svensk och närodlad mat, utan el och fordon.. men hur gjorde man då förr för att överleva? Jag säger inte att det är de vi ska göra, även om det skulle vara otroligt nödvändigt för oss som människor och för miljön. Men att säga att de inte går. Vi har skapat ett så stort behov av allt vilket är väldigt skrämmande. Vem tycker inte de ät är rogivande att lägga ifrån sig telefonen och gå rakt ut i skogen och bara lyssna på vad som finns runt om, känna den rena luften? Om man inte uppskattar de skulle jag säga att man verkligen behöver just det!

Jag älskar att få inspirera andra till detta och just de jag drömmer om. Jag är på väg att starta företag och hoppas att få fortsätta inspirera. Jag kommer fokusera på produkter i naturmaterial, i första hand handgjorda produkter både inredning och hushåll/hem. Självklart skulle det ju även vara grymt att få inspirera på större håll men tror att jag får jobba lite mer innan jag kommer dit, en dag kanske de händer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s