Kontrollfreak

Allt fler tankar dyker upp kring förlossningen som väntar. Tiden går väldigt mycket fortare andra graviditeten men har oxå fler krämpor. Förlossningen med Ella var snabb och förutom en operation väldigt bra. I och med att jag nu varit med om en, som jag inte hade så många tankar kring under graviditeten, har jag nu istället något att jämföra med. Börjar känna att jag börjar nojja lite. Här går man till en början och förväntar sig att de blir som första gången, snabbt. Men det kan ju faktiskt skilja helt. Ett kontrollfreak som jag känns det mer skrämmande denna gången än första, och känslan blir värre allt eftersom tiden går.

Det spelar ju egentligen ingen roll hur rädd och osäker man är, det blir som de blir och man kan inte påverka speciellt mycket. Tänk om man kunde övertyga huvudet om de!

Jag skulle aldrig överväga kejsarsnitt framför vaginal förlossning. Främst för att jag kanske är rädd för både sprutor och allt vad operation innebär. Det räckte med att få höra att man skulle läggas för operation efter förlossningen och paniken kom. Efter en stund fick jag valet att ryggmärgsbedöva där både Ella och magnus fick vara med under tiden vilket kändes mycket lättare. Något skrämmer mig inför denna förlossningen, vad exakt vet jag inte än. Kontrollen är såklart inblandad, men också att jag var väldigt nöjd med min förlossning förra gången känns det inte alls kul om man skulle bli liggandes med den smärtan i flera dagar, som ju faktiskt inte är speciellt ovanligt egentligen.. för att reda ut det blir det lite snack med barnmorskan nästa vecka, onödigt att gå och bära på allt själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s