Grönsaksland och hallonbuskar…

Efter helgens 20 grader sol har man fått ett lyckorus och mycket gjort i trädgården. Jag började med hallonlandet och klippa av alla döda grenar och de som bärt frukt. Jag trodde först att det var svårt att se skillnaden medn upptäckte efter en stund att de var väldigt enkelt. De som bärt frukt var mer gråa och torra samt hade gamla bär kvar på medan de andra var fina och klara i färgen. Räkade man ta en fin färsk gren var det grönt i snittet jämfört med en som skulle klippas bort. Jag vet inte om det är sommar eller hösthallon i trädgården och vet inte heller hur jag ser skillnad men vi bestämde oss i alla fall för att de behövde snyggas till och överlever de så gör de. Längst ner i hallonlandet satt allt i en klunga, här flyttade vi några plantor för att fortsätta raka rader. Vi gallrade även bland raderna i resten av landet. De gamla slanorna som satt var i väldigt dåligt skick så vi bytte ut dessa samt satte ståltråd som stöd. Jag har kollat lite på om vi eventuellt ska täcka med något. Vi har en del gammalt hö i ladugården som skulle fungera dock ska detta framför allt räcka till grönsakslandet!

Tacksamt fick vi låna grannens traktorgrävare för att göra ett grönsaksland. Vi blev ändå lite förvånade att det inte dök upp något när snön försvann i och med att de som bodde här innan utan tvekan varit trädgårdsintresserade! Vi lyckades starta grävandet med att gräva av grannens elkabel… med de sagt tog det en stund innan jouren kom ut och arbetet stod stilla. Väl klara med landet blev det ca 7×9 meter som sefan ska delas upp i mindre land och gångar. Exakt hur jag ska dela upp och sätta allt vet jag inte. Just nu är det stora grästovor, mycket rötter och inte direkt finfördelat. Vi ska i veckan ta ett beslut om vi ska vända och rensa förhand, eller om vi gör det enkelt och sätter dit en gris. Grisarna lukrar upp jorden men tar även mycket av ogräset. Efter de ska de på mer jord, planeras och täckas med de gamla höet i ladugården. Jag har satt stolpar runt landet då jag vill ha någon form av staket och nu är det perfekt om vi vill sätta dit gris när de redan finns stolpar!

En reaktion på ”Grönsaksland och hallonbuskar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s