Årets projekt

Vi är väl lite kända för att ha en del projekt igång men alla är vi ju olika. För oss är det vardag och något vi vill, det är inte riktigt våran grej att bara sitta och inte ha något att göra. I år har vi bestämt lite vad som vi vill ha gjort och tänkte dela med mig lite, kan ju vara roligt att se i slutet av året vad av de som faktiskt blivit gjort men också vad vi hunnit mer.

Vi har ett mål om självhushållning och har idagsläget höns och kaniner. Vi har ett stort grisstall med 4 stycken boxar och 2 st dubbelt så stora. Det är egentligen klart för grisar. Trotts detta har vi inte som plan att skaffa gris i år. Möjligtvis ska vi låna gris av pappa för att böka upp land att odla i för att slippa göra det förhand. Vi ska helt enkelt fokusera på det vi har. Hönsen ska bytas ut mot hedemora, ägg ligger i kläckaren och 2 st blandraser ska säljas. De ska även byggas en trevlig och smidig bostad till hönsen. Kaninerna ska också byggas nya hus till. Vi har idagsläget bara våra två avelshonor, en renrasig new zeeland red och en korsning new zeeland red och fransk vädur. Vi vill ändra om till atr ha bara renrasiga djur och korsa själva och få fram slaktdjur med hälften new zeeland red och hälften fransk vädur. Vi ska sikta mot två avelshonor av new zeeland red, en avelshane av fransk vädur och även en avelshona av fransk vädur. I början av april hämtar vi våran avelshane som är blå fransk vädur och kommer såsmåning om få sig en blåmantlad hona. Vi kommer alltså att ha ett renrasigt avelspar av fransk vädur som kommer ge blå och blåmantlade ungar. Hanen har stamtavla och satsar på att försöka hitta en hona med detta också. Försökt beskriva så bra det går även om de blir lite rörigt i text såhär. Men vi kommer behöva ha 4 st avelsburar med denna planen. Jag vill att de ska kunna gå ute så vi ska försöka rita och skissa på någon bra konstruktion. Har ni idéer får ni gärna kommentera! Här har ni våran blivande avelshane.

Förutom detta ska vi väl försöka göra något för hästarna men där har jag inte ens tänkt en tanke. Nu i vinter har ju allt blivit provisoriskt, det ska bara fungera just nu. Men detta är i alla fall de vi vet att vi vill göra i år. Under årets gång kommer vi säkert komma på mer och göra mer men det återstår att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s