Golvrenovering

Tänkte dela med mig lite mer av golven i huset. Till en början trodde vi att det låg masonit under plastmattorna men visade sig vara en tjock spånskiva. När vi kollat ett hörn var vi säkra på att skivan var limmad på trägolvet och där sprack många planer. Med glädje hade vi fel och spånskivan är spikad! Första golvet som åkte upp var hallen, med heltäckningsmattan. Detta gjorde jag innan vi flytta in. Det är inte de lättaste jobbet utan ganska tungt. Lite dumt av mig, gravid, skulle jag göra de själv under några timmar för att överraska Magnus. Kvällen efter åkte vi till akuten då jag fick en större blödning från moderkakan… hedan efter gör jag inget själv!

I vilket fall som helst. Vardagsrummet var nästa och de åkte också upp innan flytt, för enkelhetens skull att slippa göra det när möbler var inne. Dessa spånskivor satt med mindre och smalare spik och var lättare att få upp så tog ca 30 min när Magnus och pappa gjorde det. Efter flytt har vi tagit upp hallgolvet uppe, också heltäckningsmatta. Jag har öven börjat testa lite på trappstegen som även där är heltäckningsmatta. Vi hade en hel del mardrömmar om trappan. Oftast är mattan där limmad direkt på träet vilket de var men, trappan är lackad så mattan släpper jättelätt! Nu återstår det att se hur lacken är att få bort. Golven är i ganska fint skick och går att skura bort de mesta, sen finns de en del fläckar som kanske blir svårare. Vi ska ge golven en chans innan slipning just för att de har så bra behandling just nu, de är liksom inslitna och oljiga på något sätt. Igår började jag smått att riva upp kontorsgolvet, rummet intill vardagsrummet. När golvet är uppe är tanken att vi såsmåning om ska bygga igen väggen/valvet här emellan och få två enskilda rum av de. Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill se eller att jag skriver om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s