Generalisering, vem är bäst?

Jag möter/ser ofta på bloggar med framgör allt facebook inlägg om hur bra man är som människa, hur bra någon annan är. Ofta handlar det om föräldrar, mammor och pappor.

I de flesta familjer är mamman den som är hemma mesta delen av tiden. Ibland är det bara mamman och ibland delas tiden upp. Uppgifterna under vardagen blir ju såklart olika. Den ena parten jobbar för att pengar måste in och den andre tar hand om barn/barnen. Istället för att jämföra vad vi gör, i vikt av betydelse, kan vi väl vara bra ihop? Är det nödvändigt att diskutera vem som är bäst förälder, det borde ju vara jag eftersom jag egnar mest tid till vår dotter, byter blöja, lagar mat… utan dig hade vi inte haft råd med varken blöjor eller mat, du får oss att överleva vardagen. Vi är helt enkelt bäst tillsammans, vi samarbetar för att vi ska tillsammans kunna leva ett bra och lyckligt liv!

Uppskattning är något jag fått känslan av är svårt att visa, jag pratar även för mig själv. Det är väldigt lätt att kritisera och klaga, lägga ilska och irritation på någon annan. Vi får ofta kämpa för att vända på detta. Just nu är vi faktiskt inne i just en omvänding här hemma. Berömma, uppskatta men framför allt inte sitta i var sin ände av soffan. Vi gör de inte för att vara arga på varandra utan vi gör det av dålig vana. Vardagen blir så otroligt tung och varför utsätta sig själv för de? Älska mer hörni, lägg extra tid på den/de ni lever vardagen med♡

2 reaktioner på ”Generalisering, vem är bäst?

  1. Hanna skriver:

    Jättebra skrivet tycker jag, har själv tänkt på detta senaste tiden! Vi är ganska bra att uppskatta varandra här hemma men ibland hannar man i negativ spiral… ska gå till soffan nu och krypa upp i famnen på mannen i mitt liv och pappan till mina barn❤️ Spännande att gölja er resa! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s