Ellas rum

Ni som följer mig på instagram har säkert sett att renovering av Ellas rum pågått en vecka nu. Igår fyllde vår goding 1 år och fick detta som present. Jag tänkte visa slutresultatet men också berätta lite vad vi gjort. Många har hittills skrattat lite åt att de första rum vi renoverar är Ellas men jag är väldigt nöjd med de valet! Renoveringen och inredningen är inte fullt klar än då tiden vart knapp. Småsaker i renovering som montering av fönsterbräda, ett lager färg på en dörr…

Vi började med att riva upp golvet som bestod av plastmatta och spånskiva. Elen är utanpåliggande (gäller hela huset) och just i detta rummet är den väldigt fräsch och inte speciellt gammal. Taklisten och fönsterfodret är målad i specialvit medan dörrar, dörrfoder och golvlist är målad i en varm sandfärg som är blandad efter vad vi tyckte skulle bli fint med tapeten. Efter att allt var färdigmålat slipades tapeten i skarvar och ojämnheterna, någon spackling blev det också. Under tapeterna i större delen av huset är det puts och i och med att putsen är såpass fräsch och inte släppet har vi bestämt oss för att helt enkelt inte riva i den utan tapetsera ovanpå. Efter detta åkte tapeterna upp. Jag är helt kär i dessa tapeter, tapeten är från Boråstapeter och heter blåklocka från kollektionen Scandinavian designers mini. Nu i efterhand är jag nästan mer nöjd än vad jag trodde att jag skulle vara. Det blev verkligen kanon. Det som återstår är lite inredning i form av hyllor och sängkläder, därefter kommer såklart fler bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s