Mamma till Ella

Jag var 21 år när jag fick Ella. Jag var gift och bodde på gård. Jag har underbara vänner men jag har ingen vän som är i min ålder och där jag är i livet. Jag uppfattar att många tar avstånd som inte har barn, när man själv får men jag vet egentligen inte varför. Det är tråkigt på ett sätt men jag är så glad över de vänner jag har, även om de i snitt är 10 år äldre än mig.

Jag undrar hur det kommer sig att så många vänner faktiskt försvinner när man får barn. Jag är hur lycklig som helst som mamma och blivande tvåbarnsmamma. Jag har en underbar man som uppskattar mig och det jag gör och vi bor bra och där vi kan utvecklas, just nu känns det väldigt bra.

Jag tycker personligen kanske inte att jag klassas som ung mamma medan andra skulle tycka de. Medelåldern för att skaffa barn höjs ju för varje år, många vill stundera eller resa innan de binder sig. Jag har alltid varit bunden på ett sätt med djur men med barn tycker jag inte man är alls bunden. Tvärtom egenligen, i och med ett barns behov tar man tag i att göra mer istället när man annars lätt blev sittandes med en chipspåse i soffan framför serier! Ella är ett litet energiknippe och ibland lite för mycket energi för henne själv. Hon och hennes idéer får en att både skratta och gråta men hon ger verkligen vardagen en mening. På söndag blir hon 1 år vilket känns helt galet och för varje dag som går stålar de fram en personlighet ♡ när vi gick ut med att vi väntade Ella fick vi såklart många råd och berättelser om hur jobbigt det var, man blir bunden, torka skit… jag tror nästan aldrig det var något positivt. Jag, ärligt talat, kan inte hitta något negativt med att få barn. Magnus var jätte rädd för pengar och allt runt om, idag är han precis som jag otroligt glad att vi skaffa barn när vi gjorde och inget har vart något problem. Om man vill ha barn, kör på. Det är verkligen det bästa som kan hända på alla vis ♡

2 reaktioner på ”Mamma till Ella

 1. Lotta skriver:

  Hej Elin! Superbra blogg, jag är själv 23 år gammal o bor på en mindre gård i Småland. Sambon min vill gärna ha barn och jag känner likadant som Magnus att man vill ha gott om pengar innan, vara färdig utbildad osv.

  Vad arbetade du med innan mamma-ledigheten och har du några drömmar med utbildning?

  Kram

  Gilla

 2. Jag har endast arbetat inom vården och aldrog haft något fast. Så jag är arbetslös om man ser undan föräldraledigheten 🙂 jag har aldrig vetat exakt vad jag vill göra och vet inte de nu heller helt säkert. Tanken är att söka till webbutvecklare nu och se vart de tar vägen. Jag kommer isf stundera medan jag är hemma med barnen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s