Årets odlingstankar

Vilken otrolig respons på förra inlägget och roligt att så många är intresserade av att följa vår resa. Tänkte dela med mig av den rensning jag gör i samband med flytten i ett inlägg, i detta fall rensning av kemikalier främst i städskåpet. Först tänkte jag dela med mig av vad det blir för odling i år! 

Jag har mängder, närmare sagt en hel skolåda, full med fröer från förra året och bestämde mig för att inte köpa fler i år. Jag bröt löftet ganska så snabbt i och med att jag såg att jag inte hade några tomater kvar, och tomater är ett måste! Jag beställde två körsbärstomater, en som heter ”rosella” och är mörkröd, otroligt vacker så kunde inte låta bli. Den andra körsbärstomaten heter ”sweet’n neat lemon sherbet” och är en kruktomat som bara blir 30 cm! Den sista tomaten blev bifftomaten ”brandywine yellow”.

Förra året skötte jag inte alls tomaterna och de blev alldeles för täta. I år ska det blir ändring! Jag hade egenligen inte tänkt odla för mycket i och med flytt och mycket annat att göra men det är en sån viktig del för mig så ska försöka sätta lite i alla fall. Förutom tomater blir det grönkål, det går helt enkelt inte att vara utan. Förra året tog löss och larver alla plantor efter ett tag så i år ska de noga täckas! Någon vitkål skulle vara trevligt att få, sockerärtor, kronärtskocka, sallad och självklart massor av potatis. Jag sår mina fröer i små krukor av tidningspapper. På detta sätter är det enkelt att omskola plantorna genom att bara sätta hela krukan i jorden eftersom tidningspappret bryts ner! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s