Ätliga hantverk!

Idag har vi gjort något vi velat så länge! Nämligen egen korv. Varken jag eller Magnus har gjort de så nu var det dags att testa. Jag ringde en god vän som jag vet bara älskar sånt här som hjälpte och sällskapade oss hela vägen. Vi passade på just idag då Magnus även åkte iväg och styckade upp våra grisar som slaktades förra veckan, tog även upp frysta bitar av kött ur frysen vi sparat som skulle malas. Vi hade ”bara” ett paket fjällster och kunde då bara använda ca 3 kg kött. Vi valde att testa två blandningar, en hälften fläsk och hälften lamm och en 70% fläsk och 30% rådjur. Vitlök åkte i båda blandningarna, lite vatten och sedan mycket kryddor! Lammkorven fick smak av framför allt timjan men även rosmarin, persilja och lite chili medan rådjurskorven fick bli lite mildare med svartpeppar och lite rosmarin. 

Vi har malt köttet i assistenten men valde att använda handmalen till korvstoppningen just för att de skulle gå lite långsammare och mer kontrollerat. Sagt och gjort är jag väldigt glad att vi gjorde just detta. I lugnt tempo fick vi jätte fina korvar! Detta var verkligen super roligt och något jag absolut kommer göra mycket oftare. Vi stekte såklart upp en korv av varje sort och de sprack inte!! Och de var supergoda, jag som i vanliga fall inte alls gillar korv. Nu kommer vi till de svåra.. de flesta korvar vakuumpackade vi och stoppade i frysen men! Jag har en dröm om att få lufttorka korv som man sedan kan gå och mumsa på i evigheter. Så.. jag sparade ett gäng korvar som nu ligger i kylen. Imorgon ska vi köpa salt utan jod, salta korvarna, vakuumpacka för att sedan låta de ligga i ca en månad. Efter de får vi se vad vi gör i nästa steg, återkommer såklart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s