Rester är också mat!

Mitt i förkylning vill jag dela med mig av ett varmt tips nu i all julmat, som är lätt att tröttna på om det blir för mycket. Ni vet när sista biten av julskinka mest är torr och inte speciellt god att lägga på smörgåsen? Jag tänkte dela med mig av mitt bästa recept på vad jag gör med julskinkan när den inte är så färsk längre.

Skink och ostpaj

Pajdeg

125 g smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

300 g riven skinka
200 g riven ost
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 ägg

Låt smöret stå framme och bli lite mjukt, blanda sedan med mjöl och vattnet. Låt degen vila en stund i kylen och tryck sedan ut den i en pajform. Förgrädda i 200 grader i ca 10 min. Fördela ut skinkan och osten jämt i formen. Blanda mjölk, grädde och ägg och häll sedan i formen. Grädda i 175 grader i 30 min eller tills äggstanningen stelnat. Jag brukar tycka det är väldigt gott med bara lite grönsallad till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s