Julstress och kaos

Efter häktiska dagar, som de ofta blir när man bor på landet och har barn men också framför allt nu i julstressen, har jag väldigt svårt att varva ner på kvällen när det är läggdags. Jag tänker alltid att jag behöver lägga mig tidigt för att jag är trött och verkligen behöver sova, nätterna blir ju sällan (läs aldrig..) helt kompletta med sömn. Jag ska ju inte heller dra alla över en kamm men som kvinna vet jag att det kan röra ganska mycket i huvudet, och så är fallet för mig. Jag har sedan en månad tillbaka ändrat rutinerna för kvällen. När Ella är nattad tar jag mitt sticke och sätter mig i soffan eller sängen, i med hörlurarna och lyssnar på riktigt bra bok. Jag har aldrig direkt gillat att läsa böcker men genom BookBeat har jag chansen att välja mellan att lyssna och läsa ett stort urval böcker!

Jag vill framför allt tipsa om två böcker. Jag är väldigt svag för verklighetstrogna böcker och ”pojken med randig pyjamas” är en bok som slutar i gråt. Den utspelar sig under andra världskriget där huvudpersonens far är ss-officer och blir kallad till tjänst i Auschwitz, dit familjen flyttar. 

Ett annat intresse jag har, eller ett ämne jag tycker är väldigt intressant är barnuppfostran. Boken ”Med känsla för barn självkänsla” är en bok som jag bara älskar! Barnuppfostran är något som man pratar alldeles för lite om men är så himla viktigt! Det är inget lätt i alla situationer och det gäller nog alla familjer, ett stort tips härifrån som verkligen underlättar situationerna som uppstår under ett barns uppväxt! 

I samarbete med BookBeat har jag fått chansen att ge mina läsare en månads (vanligtvis 14 dagar) gratis och obegränsad läsning hos vilket känns jätte roligt! Registrera er via länken –> BookBeat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s