Roligare naturligt

Jag är väldigt intresserad av allt som har med naturligt att göra. Jag tycker kanske inte bara att det är galet att lägga pengar på dyra produkter men vad innehåller dom, och är allt nödvändigt? I det stora hela tycker jag ändå att det är viktigast att man har något som passar sig själv och sin vardag. För många år sedan började jag med balsam metoden. Idag är de inte längre jätte ovanligt och de flesta känner till metoden, i korthet tvättar man håret med balsam istället för schampo! Förutom detta började mitt intresse kring just naturligt och giftfritt när jag blev gravid med Ella. Allt i hela köket åkte ut som var plast och mannen var rasande för inget var ju ersatt! Efter de satte jag mig in i just giftfritt kring barn.. leksaker, vård, blöjor och så vidare. Roligt men också viktig i mitt tycke! Vi startade med tygblöjor och föll på i flera månder, fungerade jätte bra tills ca 3 månader så Ella började kissa stora mängder och med många försök gav vi faktiskt upp, vi valde att lägga fokus på pottning istället. Något vi däremot vart väldigt överrens om och hållt är produkter. Sheasmör, kokosolja och potatismjöl har vi klarat oss med enda från födseln. Allt från röda rumpor, veck och kall vinter. Det finns säkert massor av jätte bra salvor och barnoljor men jag är väldigt glad att vi kunnat lägga pengarna på mer naturliga produkter som även fungerat jätte bra! 

Förutom Ella så är jag själv väldigt känslig. Jag använder inte produkter varje dag utan när de behövs. Vintertid blir jag jätte torr och behöver då smörja in mig. Nu senast gjorde jag ett fluff av sheasmör och avokadoolja som jag tycker om. I övrigt använder jag kokosolja och som deo har jag gjort en egen variant av olja och bikarbonat. Tror jag hittade receptet på organic makers och gjorde en burk på 60 ml, jätte dryg och fungerar bättre än mycket annat jag använt! Ovannämnda företaget har ju otroligt mycket inspiration, recept och produkter. En dag ska jag ta mig tid att lära mig mer om att göra egen hudvård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s