Helan och halvan ♡

Slutet av veckan har varit hektisk, minst sagt! I torsdags skulle Melle flyttas till mins föräldrar. Som tidigare vet jag att det har varit krångligt att klra honom i transporten. Han lastar sig själv men själva åkandet är obehagligt. Självklart med lite nerv lastar vi in honom och börjar åka några meter. Skrap och stamp stannar vi och öppnar och sedan är de inte många sekunder innan han med ett enkelt studs kommer över bommen med frambenen. Vi lyckades få tillbaka honom och ut. Jag vet ju att det inte är någon idé, han ger sig inte.  Antingen får jag rida hem honom eller så får vi testa att köra med sällskap… 

Självklart känns de ju även oroligt för en annan hästägare att ställa sin häst bredvid någon som krånglar men är otroligt tacksam för att en god kamrat ändå svalnde och lät mig testa! Nu i efterhand är jag otroligt tacksam då han åkte som en klippa, inte en rörelse i transporten!

I övrigt är det en väldigt enkel häst att ha och göra med men alla ska väl ha något som inte är perfekt? 

I fredags fortsatte äventyren i hästlivet och det var dags att hämta fölet! Självklart något man längtat efter sedan i somras. Med hjälp av mig kära syster väl på plats ställde vi honom i box bredvid Melle som även är hans halvbror. Det tog dock inte många sekunder innan han med all sin enkelhet, stillastående, hoppade över boxväggen till sin bror…! Med lite specialbygge kommer han nu inte lika enkelt över. 

Nu har de fått gå tillsammans i hage, endast en rymmning av lillkillen än så länge! Och har i det stora hela gått väldigt bra. Nu ska det bli roligt att få följa denna lilla krabat och se om han blir lika fin och go som sin bror! ♡

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s