En jul i naturmaterial

För varje dag som går kommer vi allt närmare jul och innan vi hinner tänka på allt som ska göras är den här. Mitt mål varje år är att inte stressa och få njuta så mycket som möjligt, oftast blir det kanske inte riktigt så! Detta blir första julen för lilla Ella och det sätter såklart mera press på en lugn och rofylld jul. Förra året var jag höggravid och vi var hemma hela dagen. Det var otroligt lugnt och skönt att slippa flänga fram och tillbaka. Denna julen tänkte vi göra likadant.

Det sägs att vi går på högvarv inför jul för att vi inte riktigt vet hur vi ska uttrycka våra känslor. Glöm inte att stanna upp och ta några extra andetag!

För någon månad sedan började jag upptäcka tovning, något som var helt nytt för mig. Jag lånade en nål av en granne och fick även fin ull av gotlandsfår. Har ju även egen ull men gotlandfår har så himla vacka lockar! Jag började med att tova ihop ull jag kardat, tovade ihop till en boll och sedan klädde jag den med lockarna från gotlandsullen. Helt plötsligt hade jag det vackraste pyntet jag kunde tänka mig till jul, en julkula i naturmaterial. Självklart är det lika vackert att lägga den som den är i ett fönster eller kanske på bordet tillsammans med julmaten? De som följer mig på instagram har säkert sett dessa ullbollar redan och vet kanske också att jag, tillsammans med min syster, dragit igång en tävling där man kan vinna 5 stycken. Tävlingen pågår till fredag så finns fortfarande chans att vara med!

När jag drog i gång med dessa ullbollar fick jag flera förfrågningar om jag ville sälja så har faktiskt sålt en hel del men i och med att de kräver en hel del jobb och tid så känner jag nu efter att kanske gjort ca 50 stycken att jag inte gör fler utan faktiskt ska göra åt mig själv nu! Jag blev även väldigt inspirerad själv av att fortsätta temat med naturmaterial och tänkte göra andra pynt att hänga i granen, de flesta i naturmaterial men allt ska i alla fall vara något vi själva gjort. Ett superbra miljöval om inte annat!

Ha en fin fortsatt helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s