Första säng..

Som lovat ska jag visa Ellas växasäng som jag har målat. Ella sover i  våran säng och vet inte riktigt när sängen kommer att komma till användning, only time will tell! Mitt enda krav när hon får sova i denna sängen är när hon kan ta sig ur den på ett säkert sätt men i och med att jäntan snart går så antar jag att inte det dröjer speciellt länge till. Jag är som tidigare nämnt inte jätte förtjust i vitt men det finns ju så många fina färger att välja mellan. Jag valde en rosa färg men ville gå lite åt gammelrosa. Jag har använt mig av Annie Sloan chalk paint och blandat kulören själv. Möbeln är sedan vaxad med klarvax och även mörkvax för att få lite äldre och använd känsla. Färgen är väldigt lätt att måla med och kräver inte så jätte mycket underarbete, men resultatet blir ofta bättre med underarbete beroende på hur möbeln ser ut. Som alla färger finns det såklart både för- och nackdelar och ibland hade jag hellre målat med en lackfärg men även sugen på att testa linoljefärg en dag, något jag både är förväntansfull att få testa men även något jag dragit mig för.

Jag har tyvärr inga bilder på sängen under arbetets gång, jag hade ju absolut inte planerat att börja blogga! Jag har målat många möbler här hemma men kan visa dessa en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s